Arocho's American Kitchen
Backyard Barbecue - Thuiskok - Catering - Foodtruck

Over Arocho's American Kitchen

Collin Arocho: mijn Amerikaanse droom achterna. 

Na het grootste deel van mijn leven op het platteland van Zuidoost Ohio te hebben doorgebracht, besloot ik in 2016 al mijn spullen te pakken en op weg te gaan naar een nieuw avontuur. Ik stak de Atlantische Oceaan over en verhuisde naar Nederland om een nieuw leven te beginnen met mijn Nederlandse vriendin (nu vrouw) Susanne.


Collin Arocho


De smaak van het echte Amerika

Het is duidelijk te zien hoe de Amerikaanse cultuur Nederland heeft beïnvloed. Maar ik weet ook hoe vaak deze verkeerd wordt begrepen. Er is zoveel meer te beleven dan alleen hamburgers, hotdogs en gefrituurde kip. Ik wil deze vooroordelen aanpakken en Nederlanders laten proeven van het echte Amerika.

Inspiratie

Zoals gebruikelijk is in traditionele Amerikaanse verhalen, kom ik uit een grote en diverse familie met een unieke mix van erfgoed en cultuur.

Mijn familieconnecties gaan de hele wereld over. Mijn inspiratie komt hierdoor uit Amerika en het Caribisch gebied, maar ook uit West-Europa en Azië. Deze variatie aan smaken en texturen breng ik samen in Arocho's American Kitchen.

Zomers in Ohio

Mijn passie voor koken begon al op jonge leeftijd. Als 10-jarige week ik niet van mijn vader Tony’s zijde, als hij achter de barbecue stond. Ik herinner me nog de eerste keer dat hij me een hamburger liet omdraaien en de kaas liet smelten. Toen ik 13 was, nam ik het roer over en sindsdien ben ik altijd blijven grillen.

Zomer in mijn achteruin in Ohio

Zelfs nu nog, als ik de rook van de houtskool ruik of het gesis van de grill hoor, word ik teruggevoerd naar de talloze barbecues in de zomer bij mijn familie thuis. Urenlang muziek draaien en koken met veel vrienden, familie en bezoekers - allemaal in onze achtertuin.

De 'magie' van Nederlandse barbecues

Collin en Susanne Arocho

Mijn eerste Nederlandse barbecue was een ‘magische’ ervaring. Ik word nog steeds achtervolgd door het beeld van een zwarte hockeypuck van ‘vlees’. Geen broodje. Geen saus. Geen kruiden te zien. Het was zowel verbrand als rauw. Hoe dan?!  Susanne probeert me nog steeds te overtuigen dat dit een hamburger was, maar ik geloof het nog steeds niet.

Op dat moment besloot ik dat het tijd was om mijn 'American Dream' na te jagen in Nederland. Daarom ben ik er klaar voor om mijn cultuur, passie en liefde voor koken en grillen te delen met de plek die ik nu thuis noem.

Pro tip #1: Blijf weg van de verbrande hockeypucks